Na de nederlaag van vorige week werd nu verdienstelijk gelijk gespeeld tegen titelkandidaat DESK uit Kaatsheuvel. Na een 1-0 voorsprong voor ONI kwam DESK uiteindelijk via een strafschop op 1-1 wat de eindstand werd. Onder prima omstandigheden, heerlijk weertje en prima veld, werd afgelopen zaterdag afgetrapt. Al snel bleek ook DESK over een prima voetballende ploeg te beschikken.

Met verzorgd spel probeerde men ONI terug te dringen. Echter in het eerste half uur wist men geen uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Wel had ONI-moeite met de opkomende spelers over de buitenkant van DESK. Zo moest rechtsback Rick Fioole een paar keer aan de noodrem trekken wat hem een gele kaart opleverde en daarna in de rust uit voorzorg gewisseld werd. In het laatste kwartier voor rust kwam ONI wel goed weg. Eerst blies de scheidsrechter een doelpunt af voor hinderlijk buitenspel en even daarna kon een ONI-verdediger de bal nog net van de lijn redden nadat iedereen al verslagen was. Zodoende kon men blij zijn met de 0 0 ruststand. Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij de wedstrijd iets meer in evenwicht kwam. Na een kwartiertje in de 2e helft kwam ONI op voorsprong. Een hoekschop werd kort genomen daarna volgde een perfecte voorzet. De mee opgekomen verdediger Sjors Blom kopte de bal vervolgens snoeihard binnen, 1-0. Wie nu zou denken dat ONI wat rustiger ging spelen kwam bedrogen uit. Er werd veel te snel balverlies geleden. Uitballen werden rechtstreeks naar de tegenstander gegooid, uit vrije trappen wist men elkaar niet te bereiken en de foute inspeel ballen waren talrijk. Uit balverlies werd uiteindelijk een voorhoedespeler van DESK diep gestuurd. Met een sliding in de 16 meter op de achterlijn werd geprobeerd de speler te achterhalen. De sliding was op de bal maar de tegenstander maakte dankbaar gebruik van het uitgestoken been. Stafschop en de 1-1op het bord. De laatste 10 minuten ging de wedstrijd alle kanten op. DESK wilde de winnende nog maken en ONI was nu ook scherp in de counter. Mogelijkheden over en weer maar gescoord werd er niet meer. Op basis van inzet en beleving verdiende ONI dit punt maar voetballend zal het toch nog een tandje beter moeten. Volgende week is ONI vrij waarna er op 14 oktober weer thuis gespeeld wordt tegen GDC. De pupil van de week werd gesponsord door Gerrit en Marian Faro. Waarvoor hartelijke dank!

Uitslagen 30 september

ONI 1 Desk 1 1-1

FC Tilburg 2 ONI 3 3-6

ONI JO17 1 ONI JO17 1-0

ONI JO14 1 VVGZ JO14 1 6-0

DESK JO12 3 ONI JO12 1 4-8

Op vrijdagavond 6 oktober spelen de ST ONI/ Dongen 18+1 thuis op Sportpark ’t Wiel hun avondtoernooi. Aanvang wedstrijden 19.30 uur. Komt u ze aanmoedigen? Leuk toch? De heren ONI35+ spelen op Sportpark Den Uilendonck en ST/ONI/OVV’67/SV Capelle VR18+ spelen op Sportpark De Warande. Aanvang wedstrijden ook hier 19.30 uur.