Gauw vergeten die slechte wedstrijd bij Juliana ’31. Nee, zou je als trainer zeggen, van deze fouten kun je leren. Het lijkt erop dat de trainingen richting de wedstrijd tegen Halsteren vruchten heeft afgeworpen. Nu is het natuurlijk zo dat als jouw tegenstander ook wil voetballen en jij ook, dat je dan veelal een open wedstrijd krijgt waarin verzorgd voetbal en prima veldspel kan leiden tot een leuke wedstrijd. En dat was afgelopen zondag de basis voor een wedstrijd waarin beide ploegen, zeker de eerste helft, vol de aanval zochten. De tweede helft leek Halsteren veel van zijn energie te hebben verbruikt. Zonder Dongen te kort te doen: Halsteren liep de tweede helft achter Dongen aan.

Nadat Dongen op slag van rust de 2-2 mocht aantekenen, een eigen doelpunt van Halsteren, bracht Dongen kort na rust via Sel Bastmeijer de 3-2 op het scorebord. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Dongen.

Door Piet Scheepers

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen de aanhang van Dongen op de banken gingen staan. Robert Mutzers was de diepte in gestuurd en ging alleen op doelman Mike Giannotta af. Vanaf de tribune leek het buitenspel. De assistent scheidsrechter hield echter zijn vlag omlaag. De Halsteren doelman probeerde de bal te pakken, maar toucheerde Mutzers die daardoor ten val kwam. Er restte scheidsrechter Stan Smit niets anders op dan een strafschop te geven en een gele kaart voor de doelman. Dit kansje moet je aanvoerder Fatih Kamaci niet geven. Dongen kwam dus vrij vroeg in de wedstrijd op 1-0 voorsprong. Was Halsteren hierdoor aangeslagen? Het leek of de bezoekers hierdoor extra gemotiveerd werden. Met name de twee spitsen, voormalig prof Melvin de Leeuw en Rogier Benschop wisten elkaar op momenten blindelings te vinden. Voor de Dongen verdediging werden de seinen op concentratie en kort dekken gezet. Door afwezigheid van Gijs Timmermans en de geblesseerde Luuk Hultermans stond Theo Martens nu centraal in de verdediging met Jan Gerrits jr. Prima duels werden achterin uitgevochten tussen Gyllyan Clemens en zijn opponent Thomas van der Spek, Sjeffie Verhagen en Rogier Benschop en Jan Gerrits jr. en Melvin de Leeuw. Controleur was hierin Martens. Een voorhoede van Halsteren op leeftijd met respectievelijk Van der Spek (31) en De Leeuw (35) die de tweede helft beduidend minder in te brengen hadden. Kamaci moet dan lachen: “Ik ben een jaartje jonger en ga nog een hele wedstrijd mee!”

Toch was het dit tweetal dat in no-time Halsteren weer op voorsprong zette. Zo kopte De Leeuw uit een voorzet van Benschop in de 8e minuut de gelijkmaker binnen. Nog geen vier minuten later een vloeiende combinatie tussen Benschop en De Leeuw die door Benschop werd afgerond: 1-2. De duels werden feller hetgeen Jan Gerrits sr. een gele kaart kostte. Mogelijkheden, over en weer, volgden zich op waardoor de wedstrijd naar een hoog niveau klom. Kansjes voor Rijk Siemerink die snel reageerde op een verkeerde uittrap van de Halsteren doelman Giannotta. Deze laatste repareerde zijn eigen fout. Zo stuurde kort hierna Theo Martens Gillyan Clemens de diepte in. Met het schot van deze verdediger had doelman Giannotta alle moeite. Op slag van rust stuurde Sel Bastmeijer met de borst de bal richting de inkomende Robert Mutzers. Zijn inzet op doel werd half geblokkeerd en vloog via de voet van de verdedigende aanvaller Thomas van der Spek middels een hoge boogbal over de uitkomende Giannotta in het doel: 2-2. Volgens scheidsrechter Smit een eigen doelpunt. Er zat zelfs meer in. Sel Bastmeijer stevende alleen op het Halsteren doel af, maar werd vanwege buitenspel teruggefloten.

Had Bastmeijer in de rust besloten deze teruggefloten aanval na rust goed te maken? Daarvoor hoefde hij niet lang te wachten. Na een solo van Kamaci belandde de bal bij Mart van Bree. De voorzet van Van Bree werd door Bastmeijer snoeihard achter Giannotta gekopt: 3-2. Dongen reeg hierna de kansen aaneen. Halsteren kwam niet meer in de wedstrijd. Met name de voor rust gevaarlijke spitsen Benschop en De Leeuw waren op. Beide coaches wisselden volop. Nadat doelman Giannotta de 4-2 van Siemerink had voorkomen schoot enkele minuten later Robert Mutzers alsnog de 4-2 binnen. Zijn achtste doelpunt in zes wedstrijden!

Komende zondag reist Dongen naar Noord-Limburg. Daar wacht in Horst Wittenhorst. Een compleet onbekende tegenstander: vier wedstrijden gewonnen, een gelijk en twee verloren. Qua scoren weten zij het doel wel te vinden: 20 voor en 11 tegen.