Zaterdag 14 oktober stond voor Dongen JO13-1 de wedstrijd tegen Madese Boys JO13-1 op de planning. Een belangrijke wedstrijd, want op de laatste speeldag van de eerste fase staan er drie teams op een gedeeltelijke eerste plaats met een gelijk aantal punten. Daaronder Dongen en Madese Boys.

Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

De jongens en dame, doelvrouwe Joy, waren er dan ook klaar voor om alles te geven. In het begin van de wedstrijd was er meteen wat dreiging vanuit Madese Boys. Dongen begint hierna meer aan te zetten. De wedstrijd ligt nog helemaal open. In de 8e minuut krijgt Madese Boys een vrije trap van mooie afstand, maar wordt voor de goal weggewerkt. Dan de eerste echte kans voor Dongen. Een steekbal van Keano naar Jort en die is er door. Hij gaat 1 op 1 naar de keeper, maar de bal wordt op het laatst toch veroverd door een verdediger van Madese Boys. Er begint meer dreiging te komen vanuit Dongen, dit wordt nog niet beloond met een doelpunt. In de 24e minuut een goede voorzet van Luke vanaf de zijkant op Joel en die gaat richting de keeper. Helaas komt het niet tot een schot. Net voor rust een afstandsschot van Madese Boys, maar door een goede redding van Joy niet de voorsprong voor het team uit Made.

Ruststand 0-0

We gaan beginnen aan de tweede helft. Beide teams gaan er voor. Dongen blijft druk zetten, maar we komen er niet doorheen. In de 38e minuut schiet de spits van Madese Boys op de lat. Daar komt Dongen goed weg. Madese Boys zet nu meer druk en word gevaarlijker. Dan is daar in de 40e minuut toch de goal voor het team uit Made, 0-1. Dongen zal nu alles moeten geven! Het komt er niet meer uit. Madese Boys is nog heel dicht bij de 0-2 doordat Joy uit haar goal is, maar Timo redt nog net op de lijn. Nog tien minuten te gaan. Het kan nog voor Dongen, maar dan fluit de scheidsrechter af. Helaas niet meer gelukt om de gelijkmaker te maken. Eindstand 0-1. Hiermee is Dongen JO13-1 derde geworden in deze fase. Een goede prestatie. Nu genieten van de herfsstvakantie en dan met frisse moed de tweede fase in.