Vandaag, zaterdag 21 oktober, staat de inhaalwedstrijd tegen VOAB op het programma. Dit komt na het verlies van vorige week, dus er is wat goed te maken. VOAB is op papier de tegenstander waarvan de minste weerstand verwacht zou kunnen worden. Echter, het is een inhaalwedstrijd in een weekend waarin weinig teams een wedstrijd hebben, en er bestaat dus een mogelijkheid dat VOAB aangevuld wordt met spelers uit andere teams. Uiteindelijk maakt dat niet uit, en zullen de spelers zichzelf moeten bewijzen op het veld. Het mag voor DVVC niet uitmaken wie de tegenstander is, maar het is te hopen dat de wedstrijd van vorige week niet te veel in de hoofden van de spelers is blijven zitten.

De aftrap is voor VOAB, en daarna gaat het spel lange tijd op en neer. DVVC krijgt kansen, maar weet niet tot scoren te komen, en dat geldt ook voor VOAB. Maar dan, als we richting de rust gaan, is daar weer een aanval van DVVC waarbij het wel lukt om de bal achter de keeper te krijgen. Met nog 5 minuten tot de rust is dit een mooi moment.

10 tegen 10

Met de 0-1 gaan we de rust in. De rust zelf heeft DVVC geen goed gedaan, het spel in de 2e helft is minder en oogt zeer onrustig. In de 49e minuut begaat een DVVC-speler een overtreding, en tot enige verbazing wordt dit ook bestraft met een gele kaart. Hierdoor staat DVVC met 10 man. De vrije trap wordt vervolgens tot een doelpunt gepromoveerd, en de gelijke stand is een feit.

Enkele minuten later begaat een speler van VOAB een overtreding en ook deze wordt bestraft met een gele kaart. Hierdoor spelen beide teams met 10 spelers. Echter, het gelijke aantal spelers helpt DVVC niet, want VOAB weet opnieuw te scoren en komt op voorsprong.

Uit hun tenen

DVVC kijkt tegen een achterstand aan, en gezien het spelbeeld lijkt het erop dat DVVC deze wedstrijd dreigt te verliezen. Maar dan putten alle spelers nog restjes energie uit hun tenen en gaan ze de laatste fase met een energieboost aan.

Het is dan ook een grote ontlading bij de spelers als DVVC via een paar mooie passes doorbreekt en de gelijkmaker scoort. Er resteren nog maar enkele minuten. Waar ze de kracht vandaan halen zal een raadsel blijven, maar ze roepen de laatste krachten aan om echt alles op alles te zetten. Spelers pepen elkaar op en motiveren elkaar om vol voor de overwinning te strijden in deze laatste fase.

En dan nog een laatste aanval van DVVC, tik, tik, tik en de bal gaat rond. Een DVVC-speler komt vrij, krijgt de bal goed mee en haalt met een daverende knal de overwinning binnen. DVVC heeft gevochten voor wat het waard is, en de teamprestatie wordt beloond met deze overwinning en daarmee het kampioenschap. Gefeliciteerd jongens en meisje!