Misschien wel een vreemde constatering na een 5-1 nederlaag. Maar Olympia’60 kon terugkijken op een prima eerste helft waarin het met veel pech werd geconfronteerd. Na een ongelukkige 2-1 achterstand was het spel in de tweede helft niet sterk genoeg om de score om te zetten. Integendeel, in de slotfase kon Capelle zelfs counterend uitlopen naar een 5-1 eindstand.

Olympia begon zonder de geschorste Lars van der Bruggen. Zijn linksbackpositie werd overgenomen door broer Thieu. Stef Roovers startte rechts achterin. Op de linkerflank was er een basisplaats voor Joris Reinieren. Na een kwartier spelen was er een vrije trap voor Olympia net buiten de zestien. Espen Voskuil joeg de bal door de muur langs de grabbelende keeper. Een mooie voorsprong die al snel verdubbeld leek te worden. Een prima voorzet van Joris werd door Nick van Wanrooij tegen de paal gekopt. Na een half uur bolde het net wél, maar werd de treffer van Nick vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De bal kwam nog via een Capelle-speler bij Nick, en daarmee zou het geen buitenspel meer zijn. Maar zo werd het niet door de scheidsrechter beoordeeld. In de 38e minuut kon Espen, prachtig weggestuurd door Thymo de Bruijn, zijn tweede maken, maar dit keer wist hij één op één de keeper niet te passeren.

Kort daarna was er een kantelpunt in de wedstrijd. Met een diepe bal werd een Capelle-speler weggestuurd richting het Olympia-doel. Met een perfecte sliding op de bal wist Sam het gevaar te voorkomen. Maar tot ieders verbazing zag de scheidsrechter van dienst hierin een penalty. Dit cadeautje werd zonder pardon door Capelle verzilverd (1-1). Buiten de gelijke stand ook wel een mentale tik voor het team van trainer Nick van Vugt. Dit werd nog verergerd door de 2-1 die kort voor rust werd binnengetikt.

Na rust probeerde Olympia het initiatief en de stand terug te pakken maar kwam daarmee niet echt ver. Olympia toonde vaak te weinig lef door na het aanspelen terug te draaien in plaats van naar voren open te draaien. Hierdoor kwamen er te weinig aanvallen tot stand. Tel daarbij op het slordige uitverdedigen en de einduitslag is verklaard. Tot driemaal toe was er balverlies van achteruit. De eerste keer kon keeper Ryan de Man nog redden. De tweede keer werd dit hersteld door Sam, maar wel ten koste van een vervelende blessure waardoor hij gewisseld moest worden. De derde keer was het wel raak en 3-1. Hoewel hier ook nog een overtreding van Capelle bij zat. Met een aantal wissels probeerde Olympia te komen tot een slotoffensief. Het resulteerde in een paar kleine kansjes, maar erger nog, ook een paar messcherpe counters van SV Capelle.

Al met al een stevige nederlaag, maar toch met perspectief. Capelle, dat pas één keer had verloren, was voetballend niet veel beter maar duidelijk wel effectiever.

Zaterdag staat voor Olympia’60 wederom een uitwedstrijd op het programma. RWB Waalwijk is dan de tegenstander.