Afgelopen zaterdag speelde ONI tegen koploper SCO uit Oosterhout. Het lukte ONI om SCO de tweede helft onder druk te zetten, maar verder dan 1-2 kwam men niet.

ONI begon goed aan de wedstrijd, en in de eerste 10 minuten wist men zich een tweetal mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Hierna kwam SCO beter in de wedstrijd en nam langzaam het heft in handen. Het bleek dat ze niet voor niets bovenaan staan met verzorgd en technisch goed veldspel. Nadat keeper Hendricx eerst nog een keer redding kon brengen door een mooi geplaatste boogbal uit de kruising te tikken, moest hij even later wel een doelpunt toestaan. Na een aanval over de rechterflank werd de bal voor getrokken, en was het spits Peeters die de bal met een boog over Hendricx heen wist te koppen. ONI probeerde hierna de schade te repareren maar kon in het verloop van de eerste helft niet meer gevaarlijk worden. Zodoende ging men met een achterstand de rust in.

Na de thee een sterker ONI. Men kon SCO onder druk krijgen en wist zich een aantal kansen bij elkaar te spelen. Helaas kon men het netje niet vinden. SCO bleef loeren op de counter maar bleef lang ongevaarlijk. Ook het veld werd door de regen steeds zwaarder en werd het een slijtageslag. Waar ONI de mogelijkheden niet benutte, was het SCO dat in de slotfase wel toesloeg. ONI gaf meer ruimte weg om de gelijkmaker te forceren en werd afgestraft. Een diepgaande middenvelder werd in het strafschopgebied aangespeeld en wist de bal precies langs de paal binnen te tikken. De stand werd 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. Toch gaf ONI de moed nog niet op en wist men in de 90e minuut de 1-2 te maken. Een voorzet vanaf rechts werd door Tom Kolkert binnen gekopt en werd het nog even spannend. Er waren nog 8 minuten blessuretijd waarin ONI er alles aan deed, maar de gelijkmaker wist men niet meer op het bord te krijgen.

ONI had zeker meer verdiend, maar de ballen moeten wel erin gaan. Aanstaande zaterdag speelt ONI bij BLC in Den Bosch. De aanvang van deze wedstrijd is vervroegd en er zal afgetrapt worden om 13.00 uur.