Juist op de dagen dat er gevoetbald wordt lijken de weergoden een traantje te plengen. Zo ook zaterdag 25 november wanneer de eerste wedstrijd begint beginnen de druppels zachtjes naar beneden te vallen. Om 12.30uur bij de start van de dorpenderby, DVVC MO20-1 vs vv Rijen MO20-1, vallen de druppels gestager op het veld, in de loop van de wedstrijd afgewisseld met meer felheid en dikkere druppels. Alsof de regen het verloop van de wedstrijd op de voet volgt.

Niet dat die rustig of zachtjes begint. De thuisploeg wil de wedstrijd duidelijk naar haar hand zetten en geeft vol gas. Al is er maar 1 wissel, de dames houden zich niet in, en als het moet gaan ze de confrontatie met de tegenstander aan en zeker niet uit de weg. Al zijn ze zich in hun achterhoofd voortdurend terdege bewust dat een klein ‘misstapje’ een blessure kan opleveren. Vol vuur gaan ze er echter voor. Dat leidt al in het eerste kwartier tot een 1-0 voorsprong.

Vv Rijen MO20 zit wat ruimer in haar jasje en is bovendien niet van plan zich het kaas van het brood te laten eten. Dat laten zij niet al te lang na de achterstand zien en scoren de gelijkmaker. Het spel kan weer alle kanten op, en voorlopig is dat niet in het voordeel van de GroenWitten, zo lijkt het. Opgezweept door de treffer gaat Rijen op zoek naar meer en passeert de doelvrouwe van DVVC voor de 2e keer. De weergoden laten bij tijd en wijlen hun tranen flink naar beneden stromen, en de regen danst vrolijk op de speelsters neer. Voor de rust lijkt het pleit bijna beslecht wanneer de gasten nogmaals kans zien de verdediging en sluitpost te passeren en nummer 3 in de touwen te schieten.

Onrustig spel

Na de rust begint het spel onrustig. Er is over en weer gekibbel, en een met twee handen in de rug uitgevoerde ‘schouderduw’ zet de verhoudingen behoorlijk op scherp. Met directe wissels wordt er weer voldoende rust en kalmte gecreëerd om de emoties uit het spel te halen en de ratio te laten prevaleren. Aanvallen en kansen worden weer opgezet, en het is de thuisploeg die dat in de tweede helft het meest effectief doet. De sluitpost van vv Rijen wordt voor de tweede maal gepasseerd door haar voormalige clubgenoten van DVVC. Vol van adrenaline gaan de DVVC-sterren op de hoogste versnelling door. Ze weten aanvallen te stoppen en te keren en voorkomen daarmee nog een tegendoelpunt, terwijl ze zelf de afronding terdege afmaken en de score gelijktrekken. 3-3.

Uiteindelijk bleek een gelijke stand voor beide partijen het hoogst haalbare. Volgende week, zaterdag 2 december, speelt MO20-1 uit tegen Gloria UC MO20-1. Aanvang wedstrijd 13.30 uur. ToiToiToi dames. Ook voetballen en samen het beste uit het team halen? Maandag- en donderdagavond wordt er door de meiden getraind, van 19.30 uur tot 20.45 uur. Kom eens kijken, kom meedoen! Meer info: kijk op www.dvvc.nl of stel je vraag aan jeugdvoorzitter@dvvc.nl.