Eindelijk konden er in de ’canalside derby’ drie punten worden toebedeeld. Na twee gelijke spelen in het vorige seizoen trok Olympia nu aan het langste eind. Het team van trainer Nick van Vugt toonde zich deze ijskoude middag het meest efficiënt en ging met een 3-1 overwinning aan de haal.

Het veld was goed bespeelbaar, maar hier en daar wat gladjes, wat de doelman van DVVC na drie minuten spelen ondervond. De snelle Merlijn Biemans werd prima de diepte in gestuurd, en de uitkomende doelman gleed weg, waardoor Merlijn de bal vanuit een lastige hoek in het lege doel kon schieten voor een 1-0 voorsprong. De roodwitten leken echter niet bevrijd door deze voorsprong, aangezien DVVC het meest aan de bal was gedurende de wedstrijd. Desondanks konden ze nauwelijks gevaar stichten voor de Olympiaverdediging. Een kopbal van Jochem Vogels leek de score te verdubbelen, maar belandde op de lat.

In de 26e minuut kwam de 2-0 er wel. Na een goede actie van Mike van der Weert, die randje buitenspel vertrok, kwam de bal uiteindelijk via wat tussenstations terecht bij Thymo de Bruijn, die vanaf zestien meter doeltreffend kon uithalen. Tot aan het rustsignaal en in de tweede helft gebeurde er daarna nauwelijks iets noemenswaardigs. Beide teams slaagden er niet in om meer kansen, laat staan doelpunten, te creëren. Olympia kreeg een uitgelezen kans toen de ingevallen Stef Roovers de bal teruglegde en Thymo voor een leeg doel de hoek kon uitkiezen, maar zijn schuiver verdween naast het doel.

In de 82e minuut werd het toch nog spannend toen DVVC uit een voorzet van links de 2-1 binnenfrommelde. Olympia moest nog even vol aan de bak. Vijf minuten later kreeg Olympia een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel. Espen, vorige week nog scorend vanaf de middellijn, benutte deze mogelijkheid met een streep in de bovenhoek en bracht zo de verlossende 3-1 op het scorebord. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, en de drie punten konden op sportpark Crispijn blijven.