Afgelopen zaterdag speelde ONI tegen Sparta’30 uit Andel, de ploeg die op een gedeelde 2e plaats in de competitie stond. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust wist ONI het tij te keren en het veld te verlaten met een 4-1 overwinning.

In de derde klasse blijft het elke week spannend, met kleine verschillen tussen teams. Iedereen kan van iedereen winnen, waardoor een paar overwinningen je aan de bovenkant van de ranglijst kunnen brengen, maar twee nederlagen je net zo goed onderaan kunnen plaatsen. Het verschil tussen de onderste en de nummer twee bedraagt slechts 9 punten, met SCO die voorlopig bovenuit steekt.

ONI had wat goed te maken na de grote nederlaag van de week ervoor in Oss, en om niet richting de onderste plaatsen af te dalen. Met energie begonnen ze aan de wedstrijd, maar de eerste helft was rommelig van beide kanten, met veel balverlies op het middenveld. Er waren enkele kleine mogelijkheden voor ONI, maar Sparta’30 wist één goede aanval te benutten en scoorde de openingstreffer.

Na de rust drong ONI sterk aan en gelijk in de 55e minuut viel de gelijkmaker. Marc Ravensbergen tikte de bal binnen na een voorzet. De zeer goed leidende scheidsrechter wees terecht naar het midden, ondanks enig appèl voor buitenspel. ONI toonde meer wilskracht en zette de druk op Sparta’30. Lars van de Kletersteeg hield de bal binnen met een machtige sliding aan de zijlijn, speelde deze door naar Julian van Pelt, die de bal prachtig afgaf op de mee opgestoomde aanvoerder Niels Fioole. Fioole plaatste de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising.

ONI bleef aandringen, en het was Tom Kolkert die een mooie aanval schitterend afrondde. Sparta’30 leek gebroken, en ONI profiteerde nogmaals via een scherpe counter. Marc Ravensbergen gaf de bal mee aan Niels Fioole, die zijn tweede doelpunt maakte en de eindstand op 4-1 bracht.

Een mooie overwinning voor ONI en een positieve stap op de ranglijst. Komende zaterdag speelt ONI uit tegen GVV in Gameren, gevolgd door de inhaalwedstrijd thuis tegen Heukelum op het programma volgende week dinsdag.