Zaterdag 9 december, de laatste wedstrijd van Olympia voor de winterstop. Na de overwinning een week eerder tegen plaatsgenoot DVVC, wilden de mannen van trainer Nick van Vugt met een goed gevoel de eerste helft van de competitie afsluiten. Het moest daarvoor op bezoek bij TSC in Oosterhout. TSC dat op de ranglijst een vijfde positie innam, net onder de top. Het beloofde een moeilijke middag te worden, en dat werd het dan ook. De wedstrijd werd gespeeld onder barre weersomstandigheden, met slagregens en een gevoelstemperatuur dicht tegen het vriespunt.

Het eerste half uur gebeurde er weinig waarvan de toeschouwers warm konden worden. TSC liet slechts één doelpoging noteren, maar Olympia wist ook geen enkele vuist te maken. Het probeerde de ruimtes klein te houden, waardoor er geen enkele dreiging uit het spel van de Oosterhouters kwam.

Vervelend was dat Thymo de Bruijn al na een half uur geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door de verdienstelijk spelende Yari Speentjens. Direct na die wissel moest Ryan de Man voor het eerst zijn kwaliteiten tonen en deed dat door bekwaam redding te brengen. De daaruit voortkomende corner leverde bijna de 1-0 voorsprong voor TSC op. Het initiatief lag vanaf dat moment volledig bij TSC. Olympia kon daar weinig tegenoverstellen. Gelukkig brachten Ryan de Man en Jochem Vogels op cruciale momenten redding, en wist Olympia met een 0-0 stand de rust te halen.

Ook na rust was TSC de bovenliggende partij, maar wist Olympia het doel lang schoon te houden. Joris Reinieren werd vervangen door de snelle Merlijn Biemans, die als een van de weinigen een keer gevaarlijk in de buurt wist te komen van het doel van de tegenstander.

Na ruim een uur spelen wist TSC dan toch de ban te breken. Uit een corner werd een van de aanvallers van TSC volledig uit het oog verloren, en die wist met een geplaatste kopbal Ryan de Man te verschalken. Je zou mogen verwachten dat de 1-0 voor TSC bevrijdend zou werken, maar dat bleek niet het geval. Het bood Olympia steeds meer ruimte, waardoor het vanaf de 80e minuut een paar keer gevaarlijk werd voor het doel van TSC. De opgekomen Joey Kleyberg was de eerste die zijn geluk beproefde. Yari Speentjens volgde snel daarna. Hij werd echter net buiten de beruchte lijnen gestuit. De vrije trap van Espen Voskuil miste het doel ruim, maar het was wel de opmaat naar meer. In de 87e minuut volgde opnieuw een vrije trap, nu vanaf ruim dertig meter. Voskuil had zijn vizier nu een stuk scherper afgesteld. Zijn ziedende schot werd licht geraakt door de opgestelde muur en vloog achter de doelman in het net. Misschien niet verdiend, maar wel heel erg lekker, 1-1 zo vlak voor tijd.

In de laatste minuten en in de extra tijd was het nog even billenknijpen voor de Olympianen. Met kunst en vliegwerk van de aan Olympia-zijde uitblinkende De Man, Vogels en Kleyberg, wist men het doel schoon te houden. Het had daarbij ook het nodige geluk aan haar zijde, omdat twee doelpunten van TSC vanwege buitenspel werden afgekeurd.

De eindstand werd dus 1-1 en zo wist Olympia een kostbaar punt mee te nemen naar Dongen. De verder erg sportieve wedstrijd werd na het laatste fluitsignaal nog even ontsierd, doordat enkele TSC-spelers hun gram wilden halen bij de grensrechter. Het bleef gelukkig beperkt tot enkele verbale uitbarstingen, waarvan de tekst beter niet in dit verslag opgenomen kon worden.