Het eerste competitieduel in 2024 voor Olympia’60 was een uitwedstrijd tegen het Bredase PCP, de afkorting van Poscunt Concordiam Pulchra. Vrij vertaald: ”Een mooi bestaan eist eendracht.”

De twee teams toonden zeker veel eendracht en gingen lekker van start. In een open duel waren er kansen aan beide zijden. Voor Olympia waren de grootste kansen in de eerste helft voor Joep en Espen. Na een goed opgezette aanval verzuimde Joep te scoren. Zijn inzet ging via de keeper over. Een verre uittrap van Ryan belandde even later voor de voeten van Espen, die op de keeper kon afstormen. Maar ook zijn inzet werd door de keeper met de voet naast gewerkt. Tussendoor verrichtte keeper Ryan zijn eerste heldendaad door een pegel van PCP uit de bovenhoek te ranselen. Het was afwachten welk team de score zou openen. Na ruim een half uur was dit Olympia’60. Na een corner ontstond wat consternatie in het zestienmetergebied door een blessure van een PCP speler. De bal belandde uiteindelijk bij Stef Roovers die met een mooie krul de verre hoek opzocht en de 0-1 aantekende. De voorsprong kon niet tot de rust vastgehouden worden. In de 43e minuut kwam PCP eenvoudig langszij. Het tweede bedrijf was zeker zo vermakelijk. Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter, die zich niet gek liet maken door de Bredase opgewonden standjes, golfde het spel op en neer. PCP had daarbij de beste kansen, maar wederom vloog Ryan van hoek naar hoek om zijn doel schoon te houden. In de 56e minuut was zelfs Ryan kansloos op een gigantische pegel van afstand recht in de winkelhaak (2-1). Olympia rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij was Joep de gevaarlijkste aanvaller. Met mooie, doelgerichte acties hield hij de Bredase verdediging lekker bezig. De grootste kans was voor Joep nadat hij diep gestuurd werd en keurig de keeper omspeelde. Zijn schot op goal werd helaas nog net door een langs glijdende speler van richting veranderd. De verdiende gelijkmaker kwam er even later alsnog. Olympia strafte slecht uitverdedigen bij PCP af, waarbij Nick de bal op Espen kon spelen. Die kon vervolgens eenvoudig de 2-2 aantekenen. Dit was in de 64e minuut en de wedstrijd duurde nog te lang om aan te nemen dat het bij dit gelijkspel zou blijven. Beide teams zochten de aanval op, maar een kwartier voor tijd waren de Olympianen iets te enthousiast. Met veel te veel spelers voor de bal was er balverlies en klopte de omschakeling niet. PCP kon op het gemak naar de 3-2 counteren. Het team van Nick van Vugt kon zich opmaken voor een slotoffensief maar al snel bleek dat de wedstrijd al te veel kracht had gekost. Er waren nog wat corners en vrije trappen maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Tot in de slotminuut. De mee naar voren gekomen Ryan de Man kon zijn heldenrol van vanmiddag episch maken als zijn keiharde knal tot de gelijkmaker was gepromoveerd. Maar zijn schot spatte jammerlijk uiteen op zijn collega-doelman. Eindstand 3-2.