Olympia’60 kon eindelijk weer eens genieten van een overwinning. Op het fraaie sportcomplex van UVV’40 behaalden ze na een gelijke stand van 1-1 bij rust een mooie 1-5 overwinning.

Olympia had nog een appeltje te schillen met de ploeg uit Ulvenhout, aangezien de thuiswedstrijd eerder dramatisch verloren was en nog steeds de enige overwinning van UVV’40 was. Toch leek het even mis te gaan voor Olympia. Bij de eerste aanval van UVV moest keeper Ryan de Man snel ingrijpen. Uit de daaropvolgende corner vergaten echter drie Olympianen te koppen, waardoor UVV op een 1-0 voorsprong kwam. Een mogelijke gelijkmaker voor Olympia werd afgewezen door de scheidsrechter, die oordeelde dat de overtreding buiten de zestienmeter plaatsvond, waarna de vrije trap niets opleverde. UVV was af en toe gevaarlijk door indribbelende verdedigers en middenvelders, maar Olympia had het meeste balbezit en zocht naar een doelpunt. Een boogbal van Joep belandde echter op de lat, terwijl Espen en Merlijn ook kansen creëerden die niet werden benut. In de zesendertigste minuut kreeg Olympia een penalty, nadat Espen werd gevloerd en Nick deze benutte (1-1).

Trainer Nick van Vugt bracht in de rust Sven voor Thijmen in en zette zijn ploeg nog meer naar voren. Dit had meteen succes, want Merlijn gaf een voorzet die door Nick werd benut (1-2). Olympia bleef de aanval zoeken en werd beloond met een ruime marge. Merlijn miste nog een kans, maar Joep scoorde vervolgens tweemaal, eerst van veertien meter afstand en daarna na een mooie actie. Ook invallers Mike van der Weert en Joris Reinieren droegen bij aan de 1-5 eindstand.