De spelers van beide teams van vandaag laten duidelijk merken zin te hebben in een sportieve strijd. Het vierde stond afgelopen zaterdag al op scherp. Helaas ging de burenderby toen niet door omdat de tegenstander, ondanks de vele vrije teams, geen elftal op de been kon krijgen. Vandaag staan twee ploegen te popelen om te starten. En wel zo snel mogelijk! De teams dringen erop aan om meteen te beginnen. Waarom wachten tot klokslag 14.30 uur? Starten maar!

Even knipperen met de ogen

In vliegende vaart zet de thuisploeg de aanval in en voor men het goed en wel in de gaten heeft, ligt de bal in het netje van de gasten, RFC6. Die overrompeling laten de heren uit Raamsdonk zich niet nog eens overkomen. Ze kunnen niet voorkomen dat het spel zich voor de rest van de eerste helft voornamelijk op hun helft afspeelt. De gastspelers lopen elkaar zeer herhaaldelijk voor de voeten. Als verdediging lijkt het toch nog effectief omdat hoewel er vele schoten op doel zijn, geen ervan voor een verdere uitbreiding van de voorsprong zorgt. De RFC-keeper heeft een behoorlijk drukke middag. Hij houdt zijn ploeg in leven en zijn goedgemutste humeur verlaat hem ook niet.

Wat is de stand?

De supporters die net voor het officiële tijdstip van de wedstrijd het Sportpark betreden, horen tot hun verbazing dat de rust is ingegaan met 1-0. Die snelle score had meer navolging verdiend. Misschien in de tweede helft? Zo snel als nummer 1 ligt het leer niet in de gastgoal, maar veel meer dan 5 minuten heeft de thuisploeg nu niet nodig. En nummer 3 volgt dan nog veel sneller. Ook nu staan de RFC-spelers veelal geclusterd op hun eigen helft. De niet altijd zuivere of soms te roekeloze schoten, en zeker niet te vergeten een uitmuntend keepende sluitpost, voorkomen nog een poos dat er meerdere ballen over de doellijn rollen. Als uiteindelijk nummer 4 de goal inrolt, is er wel wat gekrakeel. Is er terecht gevlagd? Er is in elk geval niet gefloten, en dus dribbelde de groen-witte speler (ditmaal in mooi blauw-wit) ongehinderd verder en verschalkte de laatste verdediger.

Er volgen de nodige curieuze momenten. Onbesuisd knallen de ballen hoog over. Deze worden al hollend en met rode koontjes teruggebracht naar het hoofdveld door de aanwezige kinderen. Een enkele keer moet de bal zelfs van het parkeerterrein opgehaald worden. Prachtkansen en op zekere doeltreffers voor open goal gaan jammerlijk, maar wel tot eenieders hilariteit, langs de verkeerde kant van de paal. Een schitterende lob valt met een uitgekiende boog ongrijpbaar in het doel naar beneden. Nummer 5 voor de thuisploeg wordt opgetekend. Nummer 6 rolt klemvast met de RFC-sluitpost achterover aan de binnenkant tegen achterkant doelnet. De keeper moet er zelf even van bijkomen. Nog één wordt als een kanonskogel in de linker benedenhoek geschoten. De 7-klapper is compleet.

Het humeur van de gastgoalie heeft er totaal niet onder geleden. Nog altijd even vrolijk en opgewekt, stapt hij uit zijn doel. Hij heeft met hand en tand verdedigd, knappe reddingen gemaakt, en zeker in de tweede helft, een paar keer geluk gehad met niet al te nauwkeurig afgewerkte aanvallen. En bovenal: plezier in het spelletje, daar staat hij voor, dat is duidelijk! Tenslotte: “Het is maar amateurvoetbal, joh.” Over het algemeen was het een gemoedelijke, vriendelijke, bijna goedlachse wedstrijd.

De volgende wedstrijd van DVVC4 staat volgens de KNVB-kalender gepland op 13 april, uit tegen SV Reeshof5. De aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.