ONI behaalde een verdienstelijk gelijkspel, maar er zijn meer punten nodig om te stijgen op de ranglijst. Men blijft onder de degradatiestreep staan. Afgelopen zaterdag speelde ONI tegen BLC uit Den Bosch, een ploeg die vierde staat op de ranglijst en graag wil aansluiten bij de top van de derde klasse. Hier was op het veld zaterdag weinig van te merken.

Onder een heerlijk zonnetje, met een mooie publieke belangstelling, werd er een matige eerste helft op de mat gelegd. Beide ploegen grossierden in balverlies en voor de goals was er nauwelijks iets te beleven. Hier moest men tot net voor rust op wachten. Eerst was het ONI dat dicht bij een goal was. Een vrije trap werd keurig op het hoofd gelegd van de inkomende Jens van Loon, maar die wist de bal niet de juiste richting te geven. Uit de tegenaanval die hierna volgde, verscheen de linksbuiten van BLC, na een mooie steekbal, alleen voor keeper Nout Hendrickx. Deze wist gelukkig redding te brengen. Zodoende ging men met de 0-0 stand de rust in.

De thee had blijkbaar beide ploegen goed gedaan, want na de rust zag men een veel aantrekkelijkere wedstrijd. ONI moest duidelijk voor de winst gaan. Dit leidde in de eerste 20 minuten na rust tot drie kansen. Twee verdwenen net aan de verkeerde kant van de paal. De derde was de grootste. Lars van de Kletersteeg mocht alleen oprukken richting de goal van BLC. Hij had alle tijd, kwam in de zestien voor de keeper maar wist de trekker niet over te halen. En als je niet scoort, wordt het lastig om wedstrijden te winnen. De wedstrijd bleef daarna op en neer gaan, waarbij BLC met snelle tegenaanvallen gevaarlijk was maar waarbij grote kansen uitbleven. Zo bleef de 0-0 staan, waarbij ONI net iets tekortkwam. De ploegen onderin blijven nog steeds redelijk dicht bij elkaar staan, maar er zijn driepunters nodig om te stijgen op de ranglijst. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij Heukelum. Aanvang 14.30 uur.