Na een overwinning en een gelijkspel kreeg Olympia op sportpark Crispijn RWB op bezoek, een team uit de top 3 en tevens de meest scorende ploeg van de competitie. Na de eerdere nederlaag in de uitwedstrijd was Olympia niet in staat om de kampioenskandidaat pijn te doen. Al na zes minuten kreeg Olympia een tegenslag te verwerken toen Sam Melsen geblesseerd uitviel. Sam, een belangrijke speler in het verdedigingscentrum de laatste weken, moest vroegtijdig het veld verlaten vanwege een hamstringblessure.

Toch leek Olympia even de leiding te nemen toen Merlijn Biemans snel werd weggestuurd op rechts. Zijn voorzet bereikte Joep Mols, die echter twee keer te zacht inschoot om de score te openen. Bijna direct in de tegenval was het wel raak voor RWB, na een misverstand in de Olympiaverdediging. Kort daarna vergrootte RWB de voorsprong naar 0-2 met een boogbal over de uitkomende keeper Ryan de Man. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3.

In de tweede helft werd het voor alle partijen, inclusief de supporters, een zware opgave. Olympia slaagde er niet in om de wedstrijd spannend te maken. De situatie werd nog zorgwekkender toen Espen Voskuil in de 55e minuut zijn tweede gele kaart ontving, wat resulteerde in rood, nadat hij een tegenstander een tikje gaf nadat de bal al weg was. Enkele spelers van Olympia leken meer energie te steken in verbale kritiek op de scheidsrechter dan in het voetbal zelf. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de scheidsrechter met vreemde beslissingen inderdaad de irritatie bij de spelers opwekte.

Met een man minder gaf RWB nog meer gas op weg naar de honderd doelpunten in de competitie. Ondanks enkele goede reddingen van Ryan de Man slaagde RWB er nog driemaal in te scoren, waardoor de eindstand kansloos op 0-6 voor Olympia verscheen.