Op de ranglijst stonden Olympia’60 en Irene’58 gelijk, maar in de wedstrijd was hier weinig van terug te zien. Irene’58 was op alle vlakken de bovenliggende partij: snelheid, duelkracht en voetbalslimheid. Het team van trainer Nick van Vught had een off-day en liet geen moment zien waar het een week eerder voor was geroemd: inzet, strijd en teamspirit.

In een gezapige eerste helft was er weinig te genieten. Een bal die door een Olympia-verdediger verkeerd werd geraakt, belandde pardoes in het doel, waardoor de gasten uit Den Hout op een 0-1 voorsprong kwamen. Kort voor rust leek Olympia’60 iets terug te doen. Een kopbal van Nick van Wanrooij werd gekeerd, maar de rebound kon door Joep Mols niet worden benut tot de gelijkmaker. In plaats daarvan viel zelfs in blessuretijd van de eerste helft de 0-2.

Na rust moest Olympia’60 de rug rechten, maar kwam het geen moment in de wedstrijd. Irene’58 was heer en meester en wist met een paar fraaie doelpunten zelfs uit te lopen tot een eclatante 0-5 score. Voor Olympia’60 was dit een wedstrijd om snel te vergeten.