Tegelijkertijd met de herdenking in Dongen, vond ook in ’s Gravenmoer de Dodenherdenking plaats. Alle burgers en militairen die zijn omgekomen of vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties of bij missies, zijn herdacht. De herdenking vond plaats in de Nederlands Hervormde Kerk, met muzikale omlijsting van het Dongens Mannenkoor, Slagwerkgroep Crescendo en Fanfare Euterpe.

door Lia van Gool

Stille trom

Na de herdenking in de Hervormde Kerk was er een stille tocht naar het monument op de hoek van de Hoofdstraat en Molendijk. De slagwerkgroep Crescendo liep voorop vanaf de kerk naar het monument, om met stille trom de stoet in stilte te begeleiden.

Jong en oud

Uit informatie van een van de aanwezigen bij de herdenking buiten, het volgende citaat: ”Ik vond dat er ondanks de regen veel belangstelling was. Een goede toespraak van de burgemeester. De kranslegging door de burgemeester (Marnix Bakermans) en de wethouder (Denise Kunst), verder een krans door de kadetten van de KMA die aanwezig waren, volgens mij ook een namens de veteranen, een namens de Heemkundekring en een door kinderen van (sport)verenigingen in ’s Gravenmoer, met muzikale omlijsting door een koor. Al met al genoeg belangstelling. Jong en oud en een mooie, gepaste herdenking, zonder heel veel poespas. Wat mij betreft zoals een herdenking hoort te zijn.” Na afloop werd iedereen nog uitgenodigd voor een kopje koffie of thee in De Geubel.

De mooiste

Wethouder Denise Kunst vond het een ’mooie, sfeervolle Dodenherdenking’. Voor fotograaf Jan Stads was deze herdenking ’de mooiste die hij in 44 jaar heeft meegemaakt’.

Volgend jaar in ’s Gravenmoer

Om de vanzelfsprekendheid te doorbreken, is het Weekblad Dongen volgend jaar op 4 mei aanwezig bij de Dodenherdenking in ’s Gravenmoer.