Daar is tie dan eindelijk. De langverwachte burenderby Olympia’60 4 vs DVVC4. Dreigend personeelstekort kon de GroenWitte er niet van weerhouden rond de middenstip te verschijnen. Met 9 weliswaar, maar alles voor het geliefde spelletje! Juist voor het beginsignaal lukt het nummer 10, een veteranen-speler, op de grasmat te stappen. Let the game begin.

Ondanks de numerieke overmacht van Olympia’60, met nog reserves op de bank, gaan de DVVC-mannen er meteen vol en fanatiek in. Toch lukt het Olympia aardig door te drukken richting DVVC-goal, maar de eigen helft van de GroenWitte wordt heftig verdedigd. En aanvallen op de gastgoal evenzo ingezet. Na van beide kanten een paar vruchteloze pogingen te hebben gezien, laat de DVVC sluitpost zich op het verkeerde been zetten. De schijnbeweging van de aanvallende Olympia spits lokt hem een flink stuk naar links uit zijn goal. Op bijna hetzelfde moment hebben keeper en verdediging door dat ze voor het lapje gehouden zijn, maar dan is het te laat om in te grijpen. Met een knal schiet de bal in de open rechterhoek tegen de binnenkant van de touwen. Klinkt er normaliter toch enige frustratie bij een tegengoal, nu is er verbazing, een grinnekende lach en lichte bewondering voor de toegepaste strategie van de aanval door de gedupeerde ploeg. En een bevrijdende kreet van de maker en zijn makkers. Zo’n eerste goal kan een mooie opmaat zijn.

De gelijkmaker laat nog even op zich wachten. Er valt weer wel, een mooi dat moet gezegd worden, doelpunt. Maar voor DVVC is dat in het verkeerde netje. De keeper zit er nog wel heel dichtbij, maar een Olympiaan ziet toch zijn kans om het karwei af te maken. En zo kijken de GroenWitte tegen een 2-0 achterstand aan. Daar komt echter nu snel verandering in. Het spel is immers nog niet gespeeld. De eerste helft nog niet gedaan. Na een aantal net-niet aanvallen en net-over pogingen laat het goede combinatiespel van de DVVC-mannen nu de Olympianen achter zich en rolt de aansluitingstreffer over de doellijn. De frustratie over: ”Alles verliezen op het middenveld” is geboren. Iets om te bespreken bij de thee, want het rustsignaal klinkt.

De werking van de thee?

Na de thee gaat de strijd onverminderd verder. Of is het: vermeerderd? DVVC heeft in de tweede helft in elk geval de beschikking over een voltallig elftal. En dat laat het onmiddellijk zien. Het is niet zo dat de RoodWitte er niet meer aan te pas komen, het is alleen zo dat de GroenWitte zich als een Feniks herboren voelen nu ze op volle sterkte zijn. De mannen zijn op heroveringstocht wanneer ze balverlies lijden, schakelen razendsnel om, counteren, weten elkaar te vinden in de aanvallen en niet onbelangrijk: verzilveren een paar mooie aanvallen. De Olympia sluitpost mag nog 3x grabbelen. De DVVC keeper houdt deze helft zijn goal leeg.

Van een 2-0 achterstand naar een welverdiende 2-4 overwinning. Gefeliciteerd mannen. En dat met de gewonnen wedstrijd tegen VOAB7 met de fraaie uitslag van 7-2, van donderdag 16 mei nog in de benen. Die jongens van Groen en Wit hadden ook vandaag nog veel pit. Met 10 man aan de start werd het met 11 uiteindelijk volbracht. Op 1 juni is de return en ontmoeten de twee teams elkaar nogmaals op de grasmat.

Ben jij er dan ook bij om de DVVC’ers te supporten? Aanvang wedstrijd 14:30 uur bij DVVC op Sportpark Dongekant. Laat je zien, steun de mannen in hun strijd. Tot dan!